OTVARANJE IZLOŽBE „TRAG GENERACIJA“
Postavio Redakcija Presstiž 24 Nov 2015 u 09:20 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Očuvanje tradicije kroz porodična nasleđa

trag generacija (2)

Izložba „Trag generacija” biće otvorena u sredu, 25. novembra, u 19 časova u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu.

Prema zvaničnom saopštenju, izložbu je organizovao Kulturni element u saradnji sa Muzejom grada Beograda, a Kulturni element je organizacija osnovana 2011. godine u Beogradu, i koju čine mladi umetnici i profesionalci, stručnjaci u svojim umetničkim oblastima. Organizacija se bavi brojnim kulturnim delatnostima u cilju podizanja svesti o kulturi i kulturnim sadržajima, uz znamenitu donatorsku aktivnost.

„Preko trideset porodica će izložiti na desetine predmeta iz svoje porodične istorije i pokazati nam šta je to što su čuvali generacijama. Među predmetima znamenitih pojedinama poput Perside Karađorđević nalaze se i lični detalji porodične tradicije naših savremenika poput glumca Ivana Bosiljčića, dramaturga i reditelja Siniše Kovačevića, glumice Ljiljane Blagojević, dirigenta Vesne Šouc, solo pevača Olivera Njega, pijaniste Nikole Rackova, i mnogih drugih“, izjavio je Tadija Miletić, predsednik organizacije Kulturni element.

trag generacija (1)

Kulturni element tokom ove izložbe najavljuje i bogat prateći program, uz lično učestvovanje članova porodica, kao i prateću izložbu u zgradi Opštine Zemun, koja je podržala izložbu.

Izložbu možete posetiti na adresi Kneza Sime Markovića 8, i trajaće do 31. decembra 2015. godine.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>