OTVARANJE IZLOŽBE SLIKA DARKA STOJANOVIĆA
Postavio Redakcija Presstiž 20 Sep 2016 u 08:10 | Kategorija: Vesti | 1 Komentar

Izložba slika pod nazivom „Odsjaji prošlosti”, umetnika Darka Stojanovića, posvećena znanim i zaboravljenim junacima srpske istorije, biće otvorena 10. oktobra u 19h u Kući kralja Petra u Beogradu.

darko-stojanovic-1

„Pojedine ličnosti koje se mogu videti na slikama na izložbi su car Dušan, despot Stefan Lazarević, čelnik Đuraš Ilijić – rodonačelnik loze Crnojevića, Teodora - sestra cara Dušana, veliki vojvoda Novak Grebostrek i mnogi drugi“, kaže umetnik Darko Stojanović.

Ovaj ciklus slika, koji je posvećen istorijskim ličnostima iz srednjeg veka, pratiće još dva ciklusa – sledeći će oslikati hajduke, uskoke i ratove za oslobođenje od Turaka, a poslednji Balkanske ratove i Prvi svetski rat.

darko-stojanovic-car-dusan

Darko Stojanović je rođen 1991. godine u Beogradu. Kaže da se od detinjstva zanima za umetnost, a čitanje i crtanje je naučio uz strip „Asteriks”. Istorija, a pogotovo istorija Srbije, njegova je zanimacija i strast. Slikarstvo i ilustracija su mu i posao i zadovoljstvo, nešto što radi i u slobodno vreme.

darko-stojanovic-1

Izložba „Odsjaji prošlosti” će trajati do 17. oktobra ove godine, a možete je posetiti u Kući kralja Petra (Vase Pelagića 40).

Prikazano: 1 Komentar
Napišite svoje mišljenje...
  1. Игор says:

    Препоручујем свима да посете Даркову изложбу. Овакав таленат је данас реткост.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>