OTVARANJE IZLOŽBE „BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL 2005-2015“
Postavio Redakcija Presstiž 24 Oct 2016 u 07:32 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba fotografija pod nazivom „Beogradski džez festival 2005-2015” Stanislava Milojkovića, biće otvorena sutra, 25. oktobra u 18h u Glavnom holu Doma omladine Beograda. 

dana-leong-bjf-foto-stanislav-milojkovic

- Dana Leong / Foto: Stanislav Milojković

Prema saopštenju iz Doma omladine, u pitanju je presek 11 godina BDŽF – od obnavljanja 2005. do 2015. godine, predstavljen na 24 fotografije. Autor je pokušao da prikaže deo atmosfere nastao na koncertima brojnih džez umetnika u različitim koncertnim prostorima, te dočara raznovrsnost ove muzike i autentičnost jedinstvenih ličnosti koje su nastupale na našem festivalu i ostavile traga u njegovoj novijoj istoriji. Budući da je u svom radu orijentisan ka koncertnoj fotografiji, i to uglavnom sa rok događaja, Milojkoviću je fotografisanje Beogradskog džez festivala bilo i jeste vrhunski profesionalni izazov, ali i zadovoljstvo – što će i posetioci svakako osetiti gledajući izložene portrete nekih od najboljih džez umetnika današnjice.

Fotograf Stanislav Milojković (1966) već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol i džez koncertima. Prve fotografije sa koncerta Erika Kleptona na Beogradskom sajmu objavio je 1984. u „Omladinskim novinama“. Ubrzo počinje saradnju sa omladinskom štampom širom SFRJ, a kasnije i sa većinom internet portala. Brojne njegove fotografije nalaze se na omotima ploča domaćih rok sastava. Zaposlen je kao urednik fotografije u beogradskom listu „Danas“.

dejan-ilijic-eyot-bjf-foto-stanislav-milojkovic

- Dejan Ilijić Eyot / Foto: Stanislav Milojković

Godine 2007. sa Anamarijom Vartebedijan i Aleksandrom Zecom pokreće projekat „Rok momenti“, sa kojima izlaže rok fotografije u statusu umetničkih dokumenata sa koncerata viđenih kroz objektiv fotoaparata. Imao je preko trideset samostalnih izložbi. Dobitnik je Gran Prija na Međunarodnoj izložbi rok fotografije „Gitarijada 2007“ u Zaječaru. Sarađuje sa Beogradskim džez festivalom od njegovog obnavljanja 2005, kao zvanični fotograf manifestacije.

Izložba traje do 31. decembra 2016.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>