ODRŽANA PRVA PROBA PREDSTAVE „CARSTVO NEBESKO“
Postavio Redakcija Presstiž 18 Jun 2017 u 09:53 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Ovo je radni naslov u režiji slovenačkog reditelja Jerneja Lorencija 

Carstvo nebesko Jernej Lorenci (1)

Premijera predstave sa radnim naslovom „Carstvo nebesko” Jerneja Lorencija zakazana je za 26. septmebar, na zatvaranju 51. Bitef-a.

Prema zvaničnom saopštenju organizatora, u Narodnom pozorištu su počele probe za ovu predstavu koja se radi u koprodukciji  Narodno pozorišta i Bitef-a.

Ovaj proslavljeni slovenački reditelj, stvaraće komad po motivima srpske epske poezije. Jernej Lorenci je prvi put radi u Beogradu, i kako kaže, veoma se raduje što će raditi sa beogradskim glumcima, a na ovom projektu ga je privukla lepota i snaga srpske epike, što je vrsta književnosti koja ga i inače poslednjih godina najviše interesuje u pozorištu.

Carstvo nebesko Jernej Lorenci (2)

U predstavi igraju Olga Odanović, Nada Šargin, Nataša Ninković, Hana Selimović, Branko Jerinić, Branko Vidaković, Bojan Žirović, Milutin Milošević i Slaven Došlo.

Prvoj probi su prisustvovali Željko Hubač, v.d. direktora Drame Narodnog pozorišta, Miloš Latinović, direktor BITEF teatra i Ivan Medenica, umetnički direktor BITEF-a.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>