NOVI ROMAN O DETEKTIVU HERKULU POAROU
Postavio Redakcija Presstiž 26 Sep 2014 u 09:50 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

„Ubistva sa monogramom“ – novi roman o čuvenom detektivu Herkulu Poarou naći će se u prodaji od danas, 26. septembra, u svim Delfi i Laguninim knjižarama u Srbiji. Ubistva s monogramom

Objavljivanjem knjige „Ubistva sa monogramom“ izdavačka kuća Laguna najavljuje saradnju sa Zadužbinom Agate Kristi u okviru koje će biti objavljeno 24 romana Agate Kristi.

Otkako je 1920. godine objavljena njena prva knjiga, Agata Kristi je napisala trideset tri romana, dva pozorišna komada i više od pedeset priča u kojima glavnu ulogu igra Herkul Poaro. Sada su prvi put staratelji njenog legata dozvolili da se pojavi novi roman u kome nastupa Agatin najdraži junak.

Zadužbina Agate Kristi odabrala je Sofi Hanu, nagrađivanu britansku književnicu, da napiše novi slučaj Herkula Poaroa i time joj ukazala izuzetnu čast.

Sofi Hana je svetsku slavu stekla svojim trilerima koji su prevedeni na dvadeset sedam jezika a svoje spisateljsko umeće dokazala je novom uzbudljivom pričom o detektivu Poarou, koji je pored Šerloka Holmsa i Megrea, u panteonu besmrtnih književnih detektiva.

Poaroovu mirnu večeru u jednom londonskom kafeu prekida mlada žena koja mu poverava da će uskoro biti ubijena. Vrlo uplašena ipak moli Poaroa da ubicu ne traži i ne privodi zakonskoj kazni – jer pravda će biti ispunjena kada ona bude bila mrtva.

Nešto kasnije te iste večeri Poaro saznaje da je u otmenom londonskom hotelu ubijeno troje gostiju, a svakome od njih u usta je stavljeno po jedno dugme za manžetnu. Da li je moguće da su ova ubistva nekako povezana s uplašenom ženom? Dok se Poaro trudi da sastavi neobične komadiće slagalice, ubica priprema hotelsku sobu i za četvrtu žrtvu…

Vođen rukom Sofi Hane, autorke svetskih bestselera, Poaro zaranja u tajanstveni događaj u Londonu dvadesetih godina. Đavolski pametno smišljenu zagonetku ne bi mogao da razreši niko osim darovitog belgijskog detektiva i njegovih nenadmašnih malih sivih ćelija.

Sofi Hana je višestruko nagrađivana za svoj književni rad. Predavala je na koledžima u Kembridžu i Oksfordu. Živi sa suprugom i dvoje dece u Kembridžu.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>