„Na početku”: Izložba Fione Sinđelić Stefanović
Postavio Redakcija Presstiž 31 Mar 2019 u 20:50 | Kategorija: Vesti | 1 Komentar

U svetu industrijskog dizajna, stolica je neosporni tron mogućeg dostignuća i uglavnom je kruna dizajnerske karijere… 

Fiona Sindjelic Stefanovic_02_Morpha

Na početku”, izložba nameštaja dizajnerke Fione Sinđelić Stefanović, biće otvorena 15. aprila u 19h u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Izložba „Na početku” nije refleksija Fioninog stvaralaštva, nego nagoveštaj onoga što dolazi. Sa stolicom kao dominantnim proizvodom, autorka ovom izložbom prezentuje seriju radova koji su definisali početak njene karijere, dok istovremeno predstavljaju jednostavnost, iskrenost i lepotu slobode stvaranja. Umesto da budete pasivni posmatrač, autorka vas poziva da sednete u izložena dela i da doživite jedan novi početak. 

Fiona Sindjelic Stefanovic 2

Nagoveštaj onoga što dolazi, novi početak i nedovršeni radovi prenose poruku da počeci nisu duž koja počinje i završava, da nemaju svoj zaključak ili kraj, već se neprestano spontano ili namerno obnavljaju, imaju kružnu putanju i teraju na napredak.

Biografija autorke

Fiona Sinđelić Stefanović je rođena u Beogradu 1990. godine. Neposredno nakon završenih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti, Fiona počinje da definiše Beogradsku dizajn scenu, inspirisana minimalističkim funkcionalizmom i ikonskom pop kulturom. 

Fiona Sindjelic Stefanovic_07_Invader

Nove beogradske forme kreira sa optimističnom vizijom i umesto konvencije u dizajnu i produkciji, naglašava snagu i značaj individualnosti. Danas, njena dela čine celinu sa zanimljivim prostorima, galerijama, kulturnim centrima i muzejima u Evropi. 

Fiona Sindjelic Stefanovic_05_Morpho

Godine 2015. 150 primeraka njene stolice Morpha 1.0 proizvedeno je za potrebe amfiteatra sakralnog objekta Kabbalah Center-a u Berlinu, dok se 2.0 verzija stolice Morpha, razvijena i izvedena u saradnji sa firmom Artisan, 2017. godine našla kao jedini komad nameštaja u prostoru muzeja za urbanu umetnost URBAN NATION, takođe u Berlinu. Član je ULUPUDS-a od 2019. godine. 

Fiona Sindjelic Stefanovic_Morpha

Prikazano: 1 Komentar
Napišite svoje mišljenje...
  1. Ducca says:

    Sve pohvale za mladu umetnicu. Pred njom su tek izazovi!

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>