MEĐUNARODNA STUDENTSKA NEDELJA U BEOGRADU
Postavio Redakcija Presstiž 19 Jul 2016 u 14:18 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Međunarodna studentska nedelja, kao najveći studentski festival u jugoistočnoj Evropi, održaće se od 17. do 24.  jula u Beogradu.

ISWiB Beograd 1

Udruženje „Svetski omladinski talas“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstava prosvete, nauke i tehnološkog razvoja po  deseti put organizuje festival koji od 2006. godine okuplja više od 200 studenata iz zemlje i inostranstva.

SAOPŠTENJE ORGANIZATORA

Pod sloganom „Generacije slave inovacije“ u Beogradu će se i ove godine okupiti studenti iz više od 50 zemalja sveta u okviru desetog, jubilarnog festivala Međunarodna studentska nedelja u Beogradu, ISWiB (engl: International Student Week in Belgrade). Oni će kroz različite edukativne i zabavne sadržaje tokom sedam dana trajanja festivala imati priliku da se međusobno upoznaju, razmenjuju ideje i rade na rešavanju problema iz različitih oblasti života. Cilj manifestacije je razbijanje predrasuda, popularizacija Beograda i Srbije, i rušenje verskih, etničkih i nacionalnih barijera među mladima širom sveta.

ISWiB 2

Jubilarni festival će kroz svoje kreativne i edukativne radionice obraditi neke od gorućih svetskih problema, kao što su izbeglička kriza i inkluzija ljudi sa posebnim potrebama. Druge radionice, u duhu slogana, prate trendove tehnološkog i preduzetničkog razvoja, dok je radionica joge posvećena duhovnoj strani ličnosti učesnika.

Kao i na prethodnim festivalima, biće organizovani i događaji otvorenog karaktera, kao što je Sajam država, 19. jula, koji  svake godine okuplja veliki broj posetilaca, na kojem će učesnici na najbolji način predstaviti svoju zemlju i njena obeležja. Izlažući domaću hranu i piće, obučeni u nacionalnu nošnju zemlje iz koje potiču, studenti će svim zainteresovanim gostima približiti njihovu kulturu i dati priliku da uživaju u čarima dalekih, nepoznatih i egzotičnih krajeva. Svi su dobrodošli da u prostoru Dorćol Platz-a iskuse multikulturalizam u svom najboljem obliku, uz dobru muziku i propratnu žurku. Pored toga participanti će imati priliku da se u toku jednog popodneva upoznaju i sa „beogradskim morem“ na takozvanom slobodnom danu na Adi, ali i sa ostatkom našeg grada kroz organizovane turističke obilaske.

ISWiB Beograd

Još jedan od otvorenih događaja jesu i panel diskusije o inovacijama u oblasti tehnologije, koje se održavaju u Opštini Stari grad u ponedeljak, 18. jula, sa početkom od 16:30 časova, a neki od panelista će biti Branislava Antović i Marija Gavrilov.

Tradicionalno, poslednjeg dana festivala, u subotu, 23. jula, biće organizovana svečana ceremonija zatvaranja koja se održava u Dečjem kulturnom centru od 17 časova, a nakon iste će svi učesnici festivala zajedno sa volonterima, gostima i svim zainteresovanima od 19 časova prošetati centrom Beograda i raznolikim i bogatim Defileom zastava zatvoriti  ovogodišnji ISWiB festival.

Sve informacije o festivalu i događajima pronađite na sajtu www.iswib.org i ISWiB Fejsbuk stranici.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>