MARIO VARGAS LJOSA U SRBIJI
Postavio Redakcija Presstiž 17 Jun 2015 u 09:49 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Peruanski pisac Mario Vargas Ljosa dolazi u posetu Srbiji tokom koje će boraviti u Beogradu i Novom Sadu.

mario vargas ljosa

U organizaciji izdavačke kuće Laguna, u ponedeljak, 22. juna od 19 sati na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu biće priređen Razgovor s piscem. Prema saopštenju Lagune, uvodnu reč daće prof dr Dalibor Soldatić, najveći stučnjak za hispansku književnost u našoj zemlji, nakon čega će Vargasu Ljosi biti dodeljana i Specijalna nagrada za prozu „Milovan Vidaković“ Međunarodnog festivala ProseFest.

Uslediće Razgovor s piscem koji će voditi hispanista Bojana Kovačević Petrović. Razgovor će biti usmeren na književno stvaralaštvo Marija Vargasa Ljose. Biće reči o njegovim dramama ali i o tome da li književnost ima moć kojom pokreće svet. Budući da je Vargas Ljosa poslednjih godina naročito usmeren na pozorište, razgovaraće se i o značaju pozorišta u njegovom životu, a uputiće i poruku mladim piscima i čitaocima. Deo razgovora ticaće se i mladih pisaca hispanske Amerike koji donose novi književni bum.

Ulaz u Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu je slobodan.

Nobelovac će u utorak, 23. juna od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u u Beogradu potpisivati svoje knjige u izdanju Lagune.

Izdavačka kuća Laguna objavila je dvanaest knjiga Vargasa Ljose. Prvo je objavljena „Avanture nevaljale devojčice“, a onda su usledili romani „Pohvala pomajci“, „Pantaleon i posetiteljke“, „Povest o Majti“, „Jarčeva fešta“, „Grad i psi“, „Razgovor u Katedrali“, „Keltov san“, „Zelena kuća“, „Rat za smak sveta“, „Diskretni heroj“ i, prvi put na srpskom jeziku, memoari „Riba u vodi“.

Do 30. juna prilikom kupovine tri ili više knjiga Vargasa Ljose kupac stiče pravo na popust od čak 30% u svim knjižarama Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>