Dušica Pejić: Otvaranje izložbe slika u Kragujevcu
Postavio Redakcija Presstiž 25 Sep 2018 u 09:05 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba slika Dušice Pejić biće otvorena u petak, 28. septembra, u 20 časova, u Galeriji „Mostovi Balkana u Kragujevcu.

Dusica Pejic (1)

„U izloženom ciklusu Kretanja, otkrivamo fascinantan umetnički doživljaj – veliko slikarstvo mlade umetnice. Prepoznajemo radost koju nam nudi. Preplitanje dve umetnosti. Taj čvrsti zagrljaj igre i slikarstva. To duboko kretanje i prožimanje. Taj život koji nam vanvremenski i jedinstven prikazuje Dušica Pejić. Život blistav i uzvišen“, kaže Vera Blagojević Ugrinov.

Dušica Pejić (1976) završila je master i osnovne studije na Katedri za slikarstvo Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu. Specijalističke studije završila je na Katedri za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Diplomirala je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, na Odseku za grafički dizajn.

Dusica Pejic (3)

Izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Uvršćena je u osam najistaknutijih autora apstraktne orijentacije u srpskom slikarstvu posle 2000. godine u projektu Vasilija B. Sujića.

Sarađuje na projektima povezivanja i umrežavanja različitih umetničkih izraza, vizuelne umetnosti i koreodrame, modnog dizajna.

Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) i internacionalne asocijacije umetnika Art Fest at Doral u Majamiju, SAD.

Dobitnik je priznanja za rad Tesla Art Fondacije u Beogradu 2017., priznanja za doprinos i saradnju sa Art Fest at Doral u Majamiju, SAD, 2014. i nagrade za crtež Interkomerc Banke u Beogradu 1998. godine.

Dusica Pejic (2)

Kontakt: art.dusica@gmail.com

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>