AIESEC – GLOBAL TALENT PRAKSE
Postavio Redakcija Presstiž 11 May 2016 u 08:12 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

organizacija aiesec

SAOPŠTENJE ORGANIZACIJE AIESEC

Zašto da predaš prazan CV budućem poslodavcu kada ti se pruža prilika da stekneš praktično iskustvo još dok studiraš?

Već neko vreme razmišljaš o tome šta ćeš posle fakulteta, o tome kako ti je prazan CV, kako nećeš imati čime da impresioniraš potencijalne poslodavce, kako ti znanje engleskog i drugih jezika i nije baš na zavidnom nivou, kako nisi imao praktičnog iskustva u svojoj struci do sada, a imao si volju, želju, ali ne i vreme.  Sve to, jer si smatrao da nemaš vremena zbog stalnih fakultetskih obaveza, koje su ti ujedno bile izgovor za sve ostale aktivnosti koje su mogle doprineti tvom stručnom usavršavanju i sticanju neformalnog obrazovanja. Vrati film unazad, shvatićeš da si veliki deo svog vremena koje si odvojio za učenje, upravo proveo na društvenim mrežama, druženju sa prijateljima, na usavršavanju svog fizičkog izgleda uz pomoć teretane ili omiljenog sporta, u menzotekama i diskotekama,  u traženju svoje srodne duše, itd… Verujem da se do sada slažemo?

Ništa od toga nije loše, kada se u tome ne preteruje. Da li bi mogao da kažeš za sebe da stvarno nisi preterao u navedenim aktivnostima? Odgovor prosečnog studenta možeš i sam da zaključiš. Možda bi neki tvrdili da nije tako, da su prave vrednice, da baš sve postižu, ali sa sigurnošću možemo pretpostaviti šta je prava istina, jer „marljivost je napad koji mnoge ljude brzo prođe“. Da bi te budući poslodavac primetio potrebno je da izađeš iz svoje zone komfora, malo bolje organizuješ svoje vreme, lagano zasučeš rukave i polako „step by step“ kreneš na posao. Sada kad si već malo razmislio o navedenim činjenicama da li i dalje želiš da budeš samo jedan prosečan student ili želiš da preuzmeš inicijativu i dokažeš sebi i budućim poslodavcima da nisi „prosek“, da i te kako  poseduješ vrednosti, sposobnosti i veštine  koje su potrebne njihovoj organizciji?

Organizacija AIESEC ti nudi bezbroj takvih mogućnosti, gde ćeš istovremeno pored sticanja iskustva, rada i mogućnosti odlaska u veliki broj zemalja širom sveta, dobiti mogućnost da upoznaš razne kulture i ono neprocenjivo-prijatelje za čitav život.

Ukoliko želite da se više informišete o daljem procesu učešća na ovom programu praksi posetite zvanični sajt AIESEC organizacije gde možete pročitati brojna iskustva mladih ljudi koji su se već oprobali u Global Talent praksama.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno-odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>