„U igri sa knjigom!“: Dečji dani kulture od 19. do 21. aprila
Postavio Redakcija Presstiž 18 Apr 2019 u 07:58 | Kategorija: Kultura, Poslednje dodato | 0 Komentara

Izdavačka kuća Laguna i lanac knjižara Delfi organizuju još jednu manifestaciju posvećenu deci pod sloganom „U igri sa knjigom!“… 

Decji dani kulture 2019 Laguna Delfi (1)

Radionice, druženja sa piscima, promocije knjiga, popusti na izdanja za mališane čine Dečje dane kulture, koji će biti održani od 19. do 21. aprila kako bi se deci približili knjiga i čitanje.

Laguna: Saopštenje

U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca koji se nalaze u Beogradu, Nišu i u još 20 gradova u Srbiji važiće veliki popusti na knjige za decu i mlade, dok će u knjižari u SKC-u, Dečjem kulturnom centru i u prodavnici Dexy Co u TC Ušće biti organizovan raznovrstan program. Vaše je samo da napravite svoj raspored.

Popusti na Lagunina izdanja za jednu dečju knjigu iznosiće 25%, za dve 30%, za tri 35%, a za četiri i više knjiga za decu 40%. U Dečjim danima kulture učestvuju i drugi izdavači, popusti na njihove naslove kao i na odabrani gift program i Lego i Dexy Co asortiman biće 20%, dok će knjige izdavača Sun Promo i Egmont biti na popustu i do 40%. Popusti će važiti i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Uz svaku kupovinu spremili smo i poklone!

Decji dani kulture 2019 Laguna Delfi (3)

Edukativna, sjajno ilustrovana i sadržajem bogata izdanja za decu čine ediciju Mala Laguna. Pored klasičnih i savremenih priča i slikovnica, posebno negujemo književnost domaćih autora. Kako je od izuzetne važnosti približiti knjigu mališanima već u ranom uzrastu, Laguna objavljuje izdanja koja podstiču čitanje, a izdavački spektar Male Lagune pokriva sve uzraste: za najmlađe su tu slikovnice i knjige stihova čuvenih autora, zatim knjige za one koji uče da čitaju i usavršavaju se u toj veštini, pa sve do vrhunskih savremenih romana za decu i mlade. U svemu tome pravimo dobar balans između klasičnog i originalnog kada je reč o izgledu knjiga, a važno je da napomenemo da su knjige iz edicije Mala Laguna pre svega izuzetnog kvaliteta i pristupačne najširoj publici.

Naše knjige su često ovenčane najvažnijim književnim nagradama za dečje stvaralaštvo. Samo su u proteklih 12 meseci nagrađeni brojni autori: Stefan Tićmi je nedavno dobio nagradu Politikinog Zabavnika za bajkoviti roman „Ja sam Akiko“; Zoran Penevski je za „Saru i januar za dve devojčice“ dobio nagradu „Plavi čuperak“ i nagradu za najbolji roman za decu i mlade „Rade Obrenović“, a nagrada „Neven“ za najbolje ilustrovanu knjigu pripala je Milici Radenković za ilustraciju knjige „Izmislica“, dok je Aleksandru Zolotiću pripala nagrada ULUPUDS-a za dečju ilustraciju knjige Uroša Petrovića „Neko se uselio u onu staru vilu“…

NOVI NASLOVI

U susret Dečjim danima kulture, manifestaciji koja na lep način jača vezu između mališana i knjige, predstavljamo vam neke od novih naslova kojima ni deca, ali ni roditelji neće moći da odole.

Decji dani kulture 2019 Laguna Delfi (2)

Jedan od tih naslova je „Kišni glistac“, zbirka zabavnih pesmica glumca Andrije Miloševića, sa divnim ilustracijama Nemanje Ristića, gde ćete kroz smeh shvatiti svu važnost i snagu iskrenog prijateljstva. Šta se dogodilo sa hrabrim kišnim gliscem koji je krenuo da ispita koji to strašni stvor živi u šumi, kako se ćure našlo usred bure, ko je pronašao zlatnog zmaja – otkrićete baš u ovoj knjizi.

„Urnebesna hemija“, čiji su autori Dragana Petrović Kosanović, Andreja Leskovac, Branko Stevanović i Zoran Penevski, a koju je ilustrovao Aleksandar Stojšić, pokazaće deci da nauka nije bauk. To je zbirka eksperimenata sa mućkanjem, koja ih uvodi u ozbiljna saznanja putem raznih „trikova“.

Izdvajamo i „Strahovitu knjigu“ Uroša Petrovića, koja je zabavna da pukneš od smeha, a strašna da se slediš od jeze. Govori o tome zbog čega je važno da se ponekad, dok smo još mali, pošteno isprepadamo i kako nam takva strahotna iskustva pomažu da izrastemo u hrabre ljude.

A za sve one koje zanima kako je moguće da januar završi u žirafi i da postoji slonče sa štamparskom greškom, knjiga Dejana Aleksića „Januar u žirafi“, sa fantastičnim ilustracijama Koste Milovanovića, idealno je štivo. Sagledaćete svet i čudnovate probleme u njemu iz neočekivanog ugla, koji će vam proširiti vidike.

„Moje omiljene životinje“ Olge Utkine su komplet od 15 knjižica, koji predstavlja bebinu prvu enciklopediju koja će uvesti mališane u svet životinja. Knjige su napravljene da odgovaraju ručicama, a listanje kartonskih stranica dobro je za razvoj fine motorike.

„Kuća hiljadu maski“ Igora Kolarova je briljantan roman, satkan od originalnih poetskih crtica od kojih je sačinjena tanka linija života između igre i samoće. Glavna junakinja je Efi, devojčica bez roditelja, koja živi sa tetkom i blesavim mačkom. A da bi se izbeglo suočavanje sa gubitkom, uposlena su najrazličitija sredstva igre i mašte.

Preporučujemo i „Priče iz glave“ Vladislave Vojnović. Ovde jednoj Milici mama „čita“ iz glave, tj. priča joj priče u čekaonici ispred laboratorije, pred put na rekreativnu nastavu, na plaži, dok idu iz pozorišta kući, nose mačku veterinaru ili na brzinu pre spavanja.

Zahvaljujući serijalu „Velikani“, mladi čitaoci imaju priliku da upoznaju najuticajnije i najtalentovanije ljude u istoriji. Priče su zabavne, lepo ilustrovane i sadrže važne činjenice i zanimljivosti iz života Ane Frank, Napoleona, Kristifora Kolumba, Marka Pola, Galilea Galileja i Arhimeda.

PROGRAM

Pripremili smo i nesvakidašnje iznenađenje za mališane! U petak 19. aprila u periodu od 16 do 18 sati donesite svoje plišane igračke u knjižaru Delfi SKC nama na čuvanje jer ih očekuje luda noćna zabava u knjižari. Vi nećete biti tu, ali mi ćemo sve zabeležiti i pokloniti vam fotografije. Svoje plišane drugare možete preuzeti takođe u knjižari Delfi SKC u subotu ili nedelju od 12 do 17 sati.

Petak, 19. april

11.00, Dečji kulturni centar: Promocija knjiga „Nije čovek, nije čigra“ i „Srećan kraj“

16.00, Delfi SKC: Promocija knjige „Kišni glistac“ Andrije Miloševića

17.00, Delfi SKC: Promocija „Strahovite knjige“ Uroša Petrovića

16.00–18.00 Ostavite plišanu igračku na ludoj noćnoj zabavi u knjižari Delfi SKC, a mi vam spremamo fotografije iznenađenja!

Subota, 20. april

12.00, Delfi SKC: Radionica sa IT centrom „Kliker“ – Napravi svog robota

12.00, TC Ušće, Dexy Co: Radionica crtanja i dizajna za mlade sa Slavimirom Stojanovićem Futrom

13.30, Delfi SKC: Radionica „Pronađi svog štrumpfa“

15.00, Delfi SKC: Dečji kulturni centar i Laguna – Oslikavanje uskršnjih čestitki

16.00, Delfi SKC: Lego radionica

17.00, TC Ušće, Dexy Co: Druženje sa Urošem Petrovićem

Nedelja, 21. april

12.00, Delfi SKC: Radionica „Koliko poznaješ Akiko“ sa Stefanom Tićmijem

13.00, Delfi SKC: Budi u svom elementu! Eksperimenti iz knjige „Urnebesna hemija“

15.00, Delfi SKC: Dramsko-muzički prikaz tradicionalnih instrumenata u organizaciji Dečjeg kulturnog centra i Lagune

16.00, Delfi SKC: Promocija knjige „Fazoni i fore“ Ljubivoja Ršumovića

- Izvor: Laguna

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>