ANONIMNI PESNICI U DOMU OMLADINE
Postavio Redakcija Presstiž 21 Mar 2017 u 09:01 | Kategorija: Kultura, Poslednje dodato | 0 Komentara

Radionica „Anonimni pesnici, namenjena neafirimisanim ljubiteljima poezije, biće održana od 18. aprila do 29. juna Domu omladine Beograda.

Anonimni-Pesnici-7-Plakat

Ovo je sedmi po redu ciklus besplatne pesničke. Radionica je organizovana u ukupno deset dvosatnih termina. Broj učesnika je ograničen, a radionica je namenjena uzrastu od 18 do 40 godinaUčešće je besplatno, ali su prijave obavezne putem mejla: radionice@domomladine.org. Rok za slanje prijava je 05.04.2017.

Pisane prijave treba da se sastoje od motivacionog pisma veoma slobodne forme u kome će kandidati napisati nešto o sebi, obrazložiti zašto se prijavljuju, zašto bi voleli da budu deo radionice, i zašto (žele da) pišu. Takođe, potrebno je poslati i nekoliko svojih pesama. U slučaju da kandidat do sada nije pisao, mora biti veoma ubedljiv u motivacionom pismu. Izabraćemo kandidate za koje ocenimo da su najzainteresovaniji za rad i za koje nam se učini da bi najviše dobili od radionice, a samim tim i najviše pružili ostalim učesnicima kroz grupni rad, kao i one čije se pesme izdvoje po kvalitetu.

Posle šest uspešno završenih pesničkih radionica, kroz koje je prošlo oko četrdeset polaznika, od kojih su se neki trajno zaljubili u poeziju, a neki započeli trajna prijateljstva, Dom omladine Beograda poziva one koji vole poeziju i žele da je pišu, da se prijave i budu deo nove grupe koja će dva meseca u nepromenljivom sastavu zajedno raditi. Dobro su došli i oni koji misle da ne umeju da pišu ili to nisu nikada probali, ali žele da se izraze kroz poeziju. Cilj radionice je da okupi zaljubljenike u poeziju, koji će se pod vođstvom mentorke, ali i u razmeni mišljenja i pesničkih iskustava sa drugim polaznicima, kreativno razvijati.

Mentorka radionice je Ognjenka Lakićević, pesnikinja (četiri zbirke poezije, „Ispod stepeništa“, „Ulubljenja“, „Troje“ – zajednička zbirka sa Ivanom Tokinom i Vladimirom Tabaševićem i ”Ljubavna pisma Guglu”), i pevačica grupe Autopark, autorka većine tekstova pesama. Ognjenka je diplomirala na Filološkom fakultetu, na katedri za engleski jezik i književnost.

Dom omladine Beograda već četvrtu godinu za redom organizuje radionicu „Anonimni pesnici“, do sada je ordžano ukupno šest ciklusa pod vođstvom Ognjenke Lakićević. Osnovna ideja – rad sa najnovijom generacijom talenata u oblasti poetskog izražavanja – rezultirala je, pre svega, kvalitetnim pesmama koje su objavljivane onlajn i u štampanim izdanjima, prvim javnim čitanjima, međusobnim povezivanjem i saradnjom Anonimnih pesnika koja i dalje traje.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>