OSTAJTE OVDE
Postavio Žana Lalović 17 Jun 2015 u 16:36 | Kategorija: Kolumna, Poslednje dodato, top | 0 Komentara

Zana Lalovic

Ostajte ovde.

Sunce tuđeg neba neće vas pržiti kao što ovo prži.

Grki su tamo zalogaji hleba gde se ne biješ u pola 6 ujutru, da ga kupiš za 30 dinara i gde nema Premijinih prozvoda na akciji.

Od svoje majke, ko će naći bolju? A majka vaša zemlja vam je ova.

Možda ipak više kao maćeha, koja tu i tamo ćušne nekoliko šamara, ali roditelju se u zube ne gleda. (Ako ih uopšte i ima.)

Bacite pogled po kršu i polju, pa zar biste taj pejzaž zamenili nekakvim morem i palmama?

Ne trošite novce na saune, tu je gradski prevoz. Jer klima je za slabiće. I taman kad pomisliš da si nejač koja će se onesvestiti, uleteće Bus Plus inkvizicija i podići tvoj pritisak na zavidan nivo, nek je bar nešto na nivou! Izostane li ona, vazda su tu džeparoši, čisto tenzije radi. Kome još treba Panama za Survivor?

K’o pusta grana, bez vas bi majka domovina bila. A možda i ne bi. Manje redova u bankama i poštama, više vremena za pauze šalteruša. Šta je bedna trećina radnog vremena za puš-pauze?!

Ipak, ako baš morate otići, vratite se brzo domovini u naručje. Berite maline i jabuke sa diplomama državnih fakulteta. Za ove sa Džona Nezbita još uvek ima nade, posebno u državnoj službi. Promovišite proizvode koji nikoga ne zanimaju. A potom mukom zarađenu dnevnicu spičkajte na dva koktela na izvikanom splavu. Na koktele sa akcijskim cenama naravno, za samo 599,99 dinara. U skladu sa životnim standardom.

Ovde vas svako poznaje i voli. I jebe majku majčinu čim okrenete leđa. Posebno ako vam je krava deblja i produktivnija od njegove. Bolji su svoji i krševi goli, nego peščane plaže kojima se tuđin kreće.

Ovde vam svako bratski ruku steže. A često vam je i mlitavo pruži, reda radi. Za ove krše sve vas, sve vas veže, a ako osećate da je ta veza labava, Vlada Srbije spremila je vaučere od 5.000 dinara popusta za vaše letovanje u otadžbini. Jer od silnih hiljada evra koje ste uštedeli od umanjenih zarada, red je makar 5 dodatnih somića dinara da vam se nađe.. Iako držite lance hotela i četiri kazina, rafineriju nafte i podrume vina, 5 hiljada je ipak 5 hiljada. Što vam pretekne, udelite u humanitarne svrhe. A realno, pretiče svaki dan.

Ako odete, ko će vas informisati o najnovijim događajima iz crne hronike, NEĆETE VEROVATI (FOTO 18+), maloletnik je nestao, a onda se desilo NEŠTO ŠTO NIKO NIJE OČEKIVAO, POGLEDAJTE OBAVEZNO! Što bizarnije, to isplativije.  Podseti me šta to beše kodeks i bar na tren biti čovek?! Ali kodeks i tabloidi su izgleda večiti neprijatelji, i to neprijateljstvo ostavlja trajne posledice, ali nema političkog interesa da se to sankcioniše. Naprotiv. Raspali po bizarnosti, skreći pažnju javnosti.

Ostajte ovde.

Jer dok stignete do granice, naši evropski prijatelji već će nas ograditi žicom.

Autor: -

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>