JUTARNJI PROGRAM
Postavio Redakcija Presstiž 24 Nov 2014 u 08:48 | Kategorija: Jutarnji program | 0 Komentara

DNEVNA DOZA SVEŽIH INFORMACIJA I ZANIMLJIVOSTI.
DOBRO JUTRO!

JUTARNJI-PROGRAM-PRESSTIZ

 

UKRATKO

- Nikola Đivanović, vlasnik Beograd filma, u čijem je sastavu i bioskop Zvezda, obratio se neformalnom Pokretu za okupaciju bioskopa i zapretio im da će se obratiti policiji i sudu. Ova grupa je u petak okupirala bioskop Zvezdu kako bi sprečila njegovo dalje propadanje i doprinela jačanju kulturne scene kod nas.

okupacija bioskopa zvezda

- Međunarodni pozorišni festival u Beogradu Bitef dobitnik je nagrade publike u kategoriji festival godine 2013/2014, koju dodeljuje najstariji relevantni regionalni veb portal o kulturi Teatar.hr.

- Jedan ruski turista osuđen je da plati kaznu od 20.000 evra zbog skrnavljenja čuvenog rimskog Koloseuma. Njega su uočili čuvari dok je zašiljenim kamenom u zid Koloseuma urezivao slovo K visoko 25 cm. Pored novčane, osuđen je i na uslovnu kaznu od četiri godine zatvora.

- Akvarel Stara gradska kuća, za koji se veruje da ga je naslikao nacistički vođa Adolf Hitler, prodat je na licitaciji u Nirnbergu za 161.000 dolara. Akvarel su na prodaju stavile dve sestre čiji je deda kupio sliku 1916 godine. O kupcu se jedino zna da je privatni kolekcionar sa Bliskog istoka.

hitlerov-akvarel

KUDA DANAS?

- Manifestacija Antico fest održava se od 24. do 26. novembra na centralnom atrijumu Delta Cityja.

- Samostalna izložba Ognjena Zdravkovića pod nazivom Leva ruka – desni klik biće otvorena večeras u 19 časova u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a). Zdravković je renomirani grafički dizajner i ilustrator, a posetioci će imati priliku da vide njegove crteže, grafike i printove. Izložba će biti otvorena do 30. novembra.

Ognjen-Zdravkovic

- Delikatesni ponedeljak održava se večeras u KC Grad sa početkom u 19 časova. Ovoga puta će ekipa iz Galerije 1250 (Marija, Miona, Ivana, Bojana, Iva i Igor) posetiocima spremiti nešto protiv ‘ladnoće i ponedeljačne depresije. Za muziku je zaduzen Igor Stangliczky. Kako navode, na meniju će biti nešto narandžasto s nečim krckavim.delikatesni ponedeljak

- Tradicionalna Jesenja izložba na kojoj će se predstaviti 73 autora različitih generacija i umetničkih poetika biće otvorena danas u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić. Ovo će biti jedan od mogućih pregleda onoga što se trenutno dešava u beogradskim ateljeima članova ULUS-a.

 

PRESSTIŽ.RS – NAJČITANIJE TOKOM VIKENDA:

ŠTA „X-MEN: APOKALIPSA“ PLANIRA ZA MISTIK

mistik-x-men

 

Prošlog meseca je otkriveno da će u filmu biti predstavljena njena veza sa Zveri (The Beast), a prošle sedmice i da će njena romansa sa Magnetom biti istražena. Američka glumica i Oskarovka, Dženifer Lorens, koja je glumila Mistik u prethodna dva X-Men filma, sada je dala nagoveštaj radnje s njenim mutantom u predstojećem filmu koji nas očekuje 2016. godine.

SKEJTBORD MANIJA: DRAGOSLAV MILADINOVIĆ, PRVI YU MAJSTOR “DASKE NA TOČKOVIMA”! (1977)

skate

Šta je u stvari daska na točkovima?

To je tanka elastična “daska” elipsastog oblika, dužine 55 – 80 santimetara (zavisno od discipline za koju je namenjena), sa četiri točka na donjem delu (slično kao kod koturaljki), veoma kvalitetne izrade i gumenim diskovima “amortizerima”, koji omogućuju prenošenjem težine na jednu ili drugu stranu, promene pravca…

DA LI STE ZNALI?

- Čokolada se najviše jede u Švajcarskoj? Godišnje se po čoveku prosečno pojede 10 kg čokolade.

- U Jermeniji je šah obavezan predmet u osnovnoj školi.

- Na Novom Zelandu ima 12 puta više ovaca nego ljudi.

- Prvi proizvod sa bar kodom je bila Wirgley žvakaća guma.zarko

- Ne postoji hrana prirodno plave boje.

MISAO ZA LEP DAN: Pronađi srce koje će te voleti kad si najgori i ruke koje će te čuvati kad si najslabiji. – Žarko Laušević

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>