JUTARNJI PROGRAM
Postavio Redakcija Presstiž 7 Nov 2014 u 08:06 | Kategorija: Jutarnji program | 0 Komentara

DNEVNA DOZA SVEŽIH INFORMACIJA I ZANIMLJIVOSTI.
DOBRO JUTRO!

JUTARNJI-PROGRAM-PRESSTIZ

 

UKRATKO

- Rekonstrukcija Muzeja savremene umetnosti počinje u novembru, a za rekonstrukciju zdanja na Ušću odobreno je 1, 183 mili jarde dinara. Ove godine Muzej će dobiti 20 miliona dinara, dok će ostatk novca dobiti sledeće godine.

- Sedmi deo/filmska epizoda kultnog ostvarenja Ratovi Zvezda dobio je naziv Star Wars: The Force Awakens. Snimanje filma je završeno, a svetska premijera je zakazana za 18. decembar naredne godine.

ratovi-zvezda

- Američki reditelj Oliver Stoun ima u planu da snimi dokumentarni film o Vladimiru Putinu i uradi intervju sa predsednikom Rusije, kako bi na taj način skrenuo pažnju na ugao gledanja o kome Amerikanci ne žele ni da čuju.

- Umetnička galerija Nadežda Petrovi iz Čačka predstavila je multimedijalnu izložbu Sonja Savić – Devojka iz grada u okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog igranog filma Prvi kadar. Izložbu su pre godinu dana imali prilike da vide Čačani u galeriji Risim, a ovaj grad bi trebalo da bude obogaćen i Multimedijalnim centrom koji će nositi ime naše velike glumice. Ovaj centar će biti osnovan u rodnoj kući Sonje Savić u Donjoj Gorevnici sonja savickod Čačka.

- Bubnjar benda AC/DC, Fil Rud, optužen je da je naručio ubistvo dve osobe, a osim toga tereti se i za posedovanje narkotika i pretnje smrću. Muzičar je pušten uz kauciju, ali na sudu će se pojaviti krajem novembra. Do tada mu je zabranjen svaki kontakt sa osobama koje se dovode u vezu sa slučajem.

- Slika francuskog umetnika Eduara Manea pod nazivom Proleće prodata je na aukciji u Njujorku za 65 miliona dolara. Slika je prvobitno bila predstavljena na Pariskom salonu 1882. godine, a zatim je preko 100 godina bila u vlasništvu američke porodice, dok je poslednje dve decenije je bila izložena u Nacionalnoj galeriji umetnosti u Vašingtonu.

KUDA DANAS?

- Reperi Bvana i Kandžija nastupiće večeras na Vračar Rocks festivalu u Božidarcu, a prateći bendovi su Neznani ludaci i Gole žene i sastav The Hoods. Ulaznice se u Felix Shopu mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 400 dinara, dok će na ulazu koštati 500 dinara.

- Izložba fotografija Gorana Musića pod nazivom Erotika beogradskih fasada biće otvorena večeras u 19 časova u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a).

Erotika-beogradskih-fasada

- Arhiv Republike Srpske je povodom obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata organizovao izložbu arhivskih dokumenata pod nazivom Mlada Bosna i Sarajevski atentat. Izložba je otvorena u Srpskom kulturnom centru u Subotici.

- Film reditelja Nikole Vanijea, Bela i Sebastijan, nalazi se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa. Reč je o priči koja prati prijateljstvo usamljenog dečaka i planinskog psa tokom Drugog svetskog rata.

- Deseto, jubilarno izdanje filmskog festivala Slobodna zona održava se od 7. do 12. novembra u osam bioskopa u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival će svečano biti otvoren večeras u 20 časova u Centru Sava, projekcijom filma 20.000 dana na Zemlji.

- Novembarska Moda za poneti održava se 7, 8. i 9. novembra u Kulturnom centru Grad. Manifestacija će biti otvorena od 17 do 22 časa.

- Izložba crteža Jelene Tijanić Savić pod nazivom „Zemlja čuda“ biće otvorena danas u 18 časova u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji. Postavka će trajati do 27. novembra.

jelena-tijanic-savic-zemlja-cuda

KUDA ZA VIKEND?

- Jednodnevni festival na kome će nastupiti domaći bend The Mothership Orchestra, uz gostovanje sastva iz Švajcarske Franky Silence & Ghost Orchestra održaće se 8. novembra u Domu omladine Beograda (Amerikana) sa početkom u 21 sat. Na festivalu će nastupiti i bend Jules Verne iz Beograda. Cena ulaznice u pretprodaji je 400 dinara, dok će u subotu koštati 600 dinara.

- Jedanaesti Hi-Files Show, sajam audio i video tehnike održava se 8. i 9. novembra u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu. Prisustvo na sajmu do sada su potvrdile distributerske kuće 4Audio, Audiophile High-End, M-Kabl, Vox Trade, Player i Auris Audio, kao i domaći proizvođač Beyond Frontiers Audio. Iz Slovenije stiže proizvođač zvučnika Gallus Audio Technology. Radno vreme manifestacije je od 12 do 19 časova. Cena ulaznice je 300 dinara i može se nabaviti naVladimir-Lalic ulazu u sajamski prostor. Ulaz je slobodan za žene i decu.

- Izložba radovi na papiru Deformiterra umetnika Vladimira Lalića biće otvorena u subotu 8. novembra u 19 časova u Galeriji Zečević (Cara Uroša 11). Biće izloženo oko 15 radova iz nove serije Lalićevog stvaralaštva, koja obuhvata 30ak radova. Posetioci će izložbu moći da posete do 22. novembra.

- Hip-hop satstav Kurtoazija održaće koncertnu promociju svog prvog lbuma IZ Svemira u subotu, 8. novembra u Domu omladine Beograda sa početkom u 21 sat. Pored njih nastupiće i Gazda Paja, Maxoni, Sale Trz, Bege Fank, LTDFM, DJ Level, Radioaktiv, DNK, Gerum i gosti iznenadjenja. Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 350 dinara, dok će na dan koncerta koštai 500.

PRESSTIŽ. RS – NAJČITANIJE TOKOM NEDELJE:

MOJE IME JE MILAN MLADENOVIĆ. JA SVIRAM U GRUPI EKV. MOJE PESME – TO SAM JA.

milan

Moje ime je Milan Mladenović. Ja sviram u grupi Ekatarina Velika, gde takođe i pevam, a i radim neke druge stvari kao što su skakanje po bini, zabavljanje publike i tako dalje. Ja sam se rodio davne 1958. godine u Zagrebu, ali živeo sam i u Sarajevu, a na kraju sam došao 1978. godine u ovaj grad Beograd.

10 NAČINA KAKO BITI MEDIOKRITET

zanina kolumna

1. Nikada ne iznosi svoj stav. Jer ćeš time možda pokazati da, ne daj Bože, ne misliš kao većina.

DA LI STE ZNALI?

- Svinje se ne mogu znojiti.

- Koale spavaju u proseku 18 sati dnevno?

- U Japanu u nekim zgradama nema 4. sprata. Posle 3. je 5. sprat, jer se na japanskom četiri izgovara isto kao i smrt.

- Čoveku je u proseku potrebno 8 minuta da zaspi.ivo andric

- Od svih evropskih država, Crna Gora ima najmanje prazničnih dana.

MISAO ZA LEP DAN: Život nam vraća samo ono što mi drugima dajemo. – Ivo Andrić

PRIJATAN VIKEND ŽELI VAM PRESSTIŽ.RS!

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>