„NAPET ŠOU“ – NOVA KNJIGA MARKA ŠELIĆA – MARČELA
Postavio Redakcija Presstiž 27 Sep 2014 u 10:02 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Knjiga „Napet šou“ muzičara i pisca Marka Šelića – Marčela, u izdanju Lagune, biće u prodaji od srede, 1. oktobra, od 18 sati – samo u knjižari Delfi SKC. Tog dana, takođe od 18 sati, u Delfi Cafeu u SKC-u Marčelo će potpisivati prve primerke svoje nove knjige.napet sou marcelo

Od petka, 3. oktobra, knjigu „Napet šou“ moći ćete da kupite u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs.

Uz kupljenu novu Marčelovu knjigu kupci će dobiti na poklon i CD Napet šou.

„Napet šou“ je knjigoalbum – knjiga sa diskom. Osim tekstova svih pesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pesmama i diskutuju teme „Napetog šoua“. Na ovom delu radilo je dosta ljudi, različitih godina i profesija, u pokušaju da što bolje proniknu u svakodnevicu, naše „ovde i sad“ – jednom rečju, u pitanje zašto svi živimo napet šou. Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok kritičar Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.

Na vama je da odlučite da li ćete čitati muziku ili slušati knjigu; u svakom slučaju, ovo je jedinstvena zbirka savremene poezije i pronicljivih, svežih, analitičnih, ali i ljudski toplih portreta sveta koji nas okružuje.

„Markov ’Napet šou’ uzbudljiv je trenutak u karijeri čoveka koji ima šta da kaže i zna kako to da učini, umetnika progonjenog podjednako društvenim i ličnim demonima; ako mene pitate, ionako mi je sumnjiv svaki pesnik kome se bilo koji od tih demona ne javljaju. Samim tim ’Napet šou’ je i fotoportret ovog društva, zatečenog u raskoraku između lošeg sada i goreg sutra. ’To jest, Hoće li biti bolje? Neće.’, kaže Marko, i odmah potom zaboravi šta je rekao, pa piše, peva, govori i iznad svega živi kao da ipak hoće, i kao da je baš on taj koji će svojim ljudskim i umetničkim činjenjem prevaliti, pretegnuti ovaj svet na svetliju stranu. A zašto? Zato što samo tako čovek može i sme da živi: u napetosti, koja je drugo ime za ono kad ne daš i baš ne daš i eto ne daš paucima da premreže nebo.“ (Teofil Pančić povodom nove Marčelove knjige)

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>