Veče napolitanske muzike u Madlenianumu
Postavio Redakcija Presstiž 30 Nov 2017 u 18:33 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Veče napolitanske muzike GALA NAPOLITANO biće održano 2. i 3. decembra u 19:30h na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

Gala napolitano Madlenianum 2017

Prema zvaničnom saopštenju organizatora, ideja koncerta je da se u vidu predstave napravi interesantna priča na temu „klasične napolitanske pesme”, od njenog nastanka do danas, dočaravanjem raznih – ne samo umetničkih – vitalnih aspekata i momenata, koji su zajedno doprineli tome da se niz generacija i pojedinaca iz različitih kulturnih, teritorijalnih i  društvenih slojeva, zanese, očara i inspiriše.

Orkestar maestra Pine Tafuta – čiji su svi članovi profesori Konzervatorijuma San Pietro u Maieli, maestro Emidio Auzielo na udaraljkama i bubnjevima, u pratnji balerina koje plešu tarantelu, Anđelika Sepe, Antonio Karlućo, tenor Anibale Markezini i sopran Norma Pući  predstavljaju odabrani repertoar, sa najautentičnijim draguljima klasičnih napolitanskih pesama, u kojima se prepoznaju sve osobine ljudskih osećanja i strasti – ljubav, osmeh, radost…  Osobine  koje, kao vlastitu  tradiciju i oličenje, Napolitanci unose u međuljudske odnose.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>