PREDSTAVA „MERLINKINA ISPOVEST“
Postavio Redakcija Presstiž 20 Feb 2014 u 19:43 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Predstava „Merlinkina ispovest“ održava se u nedelju, 9. marta u Domu omladine Beograda (Amerikana) od 20 časova. Rađena je po tekstu Miladina Ševarlića, a režirao je Stevan Bodroža. Predstavu prati muzika uživo koju izvodi gudaćki kvartet „White Witches“, koji svira hitove devedesetih u klasičnoj obradi.

           merlinkina-ispovest

Monodrama „Merlinkina ispovest“ rađena je po autobiografiji transvestita Vjerana Miladinovića – Merlinke „Terezin sin“. Vjeran je ubijen u noći između 22. i 23. marta 2003. godine u blizini OŠ „Zaga Malivuk“. Njegovo telo je, u fazi raspadanja, nađeno mesec dana nakon ubistva, 23. aprila. Do danas nije pronađen ubica.

„…Vjeran je potresna slika traganja za ljubavlju na pogrešnim mestima, on otelotvoruje tragične sudbine svih onih osoba koje su imale potencijala, darova mentalnih i svih drugih sposobnosti da žive ispunjeniji i srećniji život, ali se to ipak nije desilo. Zašto? Odbacivanje, neuklopljenost, nerazumevanje ili možda na najdubljem nivou neprihvatanje sebe samog, tragično samoodbacivanje nastalo kao internalizovani odgovor na odbacivanje od strane okoline, koje se desilo vrlo rano u životu? Kod Vjerana mi je posebno potresna čežnja za ljubavlju koja isijava iz svake njegove rečenice, iz svake njegove misli, blo ona ispovedna, bilo ona obraćanje Bogu ili pak ispunjena gomilom psovki kojima je želeo da šokira i privlači pažnju. Biće koje je toliko čeznulo za ljubavlju, duboko, do same svoje srži i u toj čežnji koja se nikada nije ostvarila tragično sagore, zaslužuje da se njime bavi umetnost, postavljajući svoja večna pitanja koja večno ostaju bez valjanog odgovora, o ljubavi, čežnji, autodestrukciji, usamljenosti, patnji…“Stevan Bodroža.

Ulaznice za predstavu, po ceni od 400 dinara, mogu se kupiti na Blagajni DOB-a i preko EVENTIM mreže.

Više informacija na: domomladine.org

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>