Portreti Maše Đuričić u galeriji „Suluj“
Postavio Redakcija Presstiž 13 Dec 2017 u 14:48 | Kategorija: Vesti | 0 Komentara

Izložba portreta „Refrakcija identiteta“, umetnice Maše Đuričić, otvorena je u galeriji „Suluj“, Terazije 26, u Beogradu.

Masa Djuricic (1)

Autorka povodom otvaranja kaže: „Tema portreta je vekovima prisutna u likovnoj umetnosti. Smatram da je i dalje izazov pokušavati nešto novo na polju gde su se mnogi oprobali. Suština je uvek ista, traženje arhetiposkog u likovima konkretnih ličnosti. U dosadašnjem radu na ovoj temi pristupam bez želje da se zadržavam na realnim, karakternim crtama modela. Oslanjam se na stanja i raspoloženja svojstvena svima, koja najčešće tražim kroz boju i gest. Cilj nije da se identifikuje pojedinac već svako ko poželi.”

Masa Djuricic (2)

MAŠA ĐURIČIĆ DŽUDŽEVIĆ rođena je 1979. godine. Godine 2003. diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Godine 2010. magistrirala je na odseku za scenski dizajn Univerziteta umetnosti u Beogradu. Trenutno je na doktorskim studijama Tehnčkog fakulteta u Novom Sadu, na odseku za scenski dizajn. Član je ULUS-a od 2004. godine. Živi i radi u Beču.

Izložba je otvorena za posetioce do 25. decembra ove godine.

Postavite komentar

XHTML: Možete koristiti ove tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>